Tiden, der sneglede sig afsted i en fart

Min barsel er nået sin ende, og på mandag sidder jeg, endnu en gang, på Frederiksberg og skal foregive at være lærerstuderende.  Det gør mig en smule nervøs. Egentlig har jeg godt vidst, at det ville blive pokkers svært for mig lige siden den julemorgen for snart ti måneder siden, hvor jeg lå med min nyfødte datter i armene – hvordan skal jeg nogensinde være noget som helst andet end min datters mor?

Og de sidste ti måneder har jeg ikke været så meget andet end mor. Jeg går oftere ned og handler alene – og tager mig efterhånden ret god tid til det. Det er også sket, at jeg har redt mit hår, hoppet i en kjole og taget ud for at spise med en veninde, men det kan tælles på tre fingre, hvor mange gange det er sket, og jeg har helt sikkert siddet og snakket meget mere om mit morskab, end jeg selv tror og hold nu op, hvor bliver man søvnig af øl.

Jeg har nydt at være på barsel. Naturligvis ikke alle dage, for hvor kan man blive skør af en meget træt baby, der nægter at sove, og dagene har ofte føltes lange og rutinepræget, men i det store hele – ja, så har jeg virkelig nydt min barsel, og det kom nærmest som et chok, da det gik op for mig, at det er ved at være slut – hvordan kan så langsomme dage gå så hurtigt?

Og det gør mig, som sagt, lidt nervøs. Fordi jeg kommer til at savne Frigg som en vanvittig, og fordi jeg, med ammehjerne, strittende barselshår og spændte bryster, skal sidde på et studie og forsøge at lære noget, når jeg har svært ved bare at få konstrueret en korrekt sætning. Fordi jeg bekymrer mig om tid, om vi nu får tid nok. Tid til hinanden, og tid til de langsomme dage. Min kæreste siger, at jeg bekymrer mig for meget. Det har han måske ret i.

Jeg ved godt, at det sikkert også bliver spændende, og ikke mindst godt at få hjernen i omdrejninger igen. Jeg sidder bare her, tæller mine sidste barselsdage og er lidt nervøs omkring fremtiden, men også spændt, og sådan er det vel nu engang med nye kapitler.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s